Miljević u sljedećem krugu FIA GT3 šampionata

Miljević u sljedećem krugu FIA GT3 šampionata

M. Skaka

Nakon što je godinu započeo u velikom stilu, osvojivši rekordni, treći put prestižnu „Zlatnu plaketu“, SSBiH, profesionalni automobilista Boris Miljević želi zaokružiti dosadašnji uspjeh i sebi obezbijediti mjesto u GT šampionatu 2012.

Dvadesetsedmogodišnji automobilista učestvovaće u sljedećem krugu FIA GT3 šampionata 20-23. Aprila u Zolderu u Belgiji, gdje će se sastati sa ekipama i razmotriti potencijalne mogućnosti.

Boris Miljević debitovao je 2004. godine u šampionatu Republike Srpske, a do sada je osvojio 7 međunarodnih naslova i zabilježio 30 pobjeda u utrkama u različitim prvenstvima. U 2011. godini Miljević je osvojio FIA Central-European Zone Hill-Climb Trophy, FIA „Make Roads Safe“ Cup, titule nacionalnog prvaka Bosne i Herzegovine i osvajanje cjelokupne D/E2 grupe i druge kategorije u ovim prvenstvima.

„Uzbuđen sam što ću imati priliku da, zajedno sa svojim menadžerom, razgovaram sa predstavnicima timova koji se takmiče u FIA GT3 šampionatu. Mnogo je timova u igri, a sami pregovori ce odlučiti sa kojim timom nastavljam svoju karijeru. Imam mnogo toga za pokazati ekipama Mercedes-a, Lamborghini-a, Ferrari-a i nadam se da ce moja posjeta trci u Belgiji uroditi plodom i da ću uskoro odraditi i prve testove prije početka drugog dijela sezone FIA GT3 šampionata. Takmičenje u GT3 šampionatu mi je trenutno prioritet i ja sam odlučan da iskoristim ovu posjetu Belgiji najbolje što mogu i nadam se da ću biti u mogućnosti da uskoro saopštim veoma dobre vijesti svojim fanovima“, ističe Miljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti