Mini se sprema za WRC prvenstvo
Mini se sprema vez duže vrijeme

Mini se sprema za WRC prvenstvo

M. Maksimović

Kako prenose mediji u Engleskoj, kompanija Mini će tokom ove sedmice službeno potvrditi ulazak u Svjetsko rally prvenstvo zajedno sa britanskim Prodriveom.

Mini bi u WRC prvenstvu trebao nastupati sa modelom Countryman koji se već mjesecima priprema upravo u Prodriveovim radionicama. Model Countryman će imati na raspolaganju 1,6-litarski BMW-ov turbobenzinac, a prema najavama ovaj automobil bi trebao biti predstavljen prije relija Sardinija koji je na rasporedu u maju naredne godine. Od vozačkih imena za sada se spominje Norvežanin Mads Ostberg kao jedan od test vozača i mogućih kandidata za mjesto u Minijevom WRC automobilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.