Mitsubishi se povukao iz relija
Ekipa Mitsubishija na ovogodišnjem reliju

Stopama kolega…

Mitsubishi se povukao iz relija

Nakon što je posljednjih godina dominirala na reliju Dakar, velika automobilska kompanija Mitsubishi odlučila je da se povuče iz svih relija.

Naime, u saopštenju koje je potpisala Mitsubishi Motors korporacija navodi se da je povlačenje iz relija mjera u cilju smanjenja troškova zbog globalne ekonomske krize koja nije poštedila ni Japance.
“Iznenadni pad globalne ekonomije doveo je do toga da više pazimo na šta trošimo novac”, satoji u saopštenju iz Mitsubishija.
Mitsubishi je peta japanska kompanija koja se u posljednja tri mjeseca povukla iz jedne od kategorija auto-moto sporta.
Prvo je Honda napustila Formulu 1, da bi Suzuki i Subaru otišli iz Svjetskog  reli šampionata (WRC). Konačno, Kawasaki je odustao od Moto GP prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.