Mogo GP: Rossi slavio u svom 'dvorištu', Marquez razočarao
Foto: EPA

Velika nagrada San Marina

Mogo GP: Rossi slavio u svom 'dvorištu', Marquez razočarao

E. Škorić

Vozač Yamahe Valentino Rossi ostvario je prvu pobjedu nakon 15 mjeseci.

Rossi je slavio pred domaćom publikom, u utrci Velike nagrade San Marina. Italijan je do trijumfa došao s vremenom 44:14.586 minuta.

Sekundu zaostatka imao je Jorge Lorenzo, također vozač Yamahe, dok je Dani Pedrosa na Rapsol Hondi završio kao trećeplasirani. 

Rossi je u vodstvo došao nakon što je u drugom krugu pretekao Lorenza, a zatim je izdržao napade Marca Marqueza, koji je izgubio kontrolu na Hondi baš onda kada je pokušavao da izazove Rossija. Uspio je da se vrati u utrku, no ne i da osvoji bodove.

Marquez pet utrka prije kraja i dalje vodi, dok Pedrosa ima 73 boda manje, a  treći je Rossi. Naredna utrka MotoGP šampionata vozi se 28. septembra, kada je na programu Velika nagrada Aragona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.