Montezemolo: Mattiacci ima moju podršku, spreman sam pomoći

Dok se špekuliše sa Brownom, Bellom, Bergerom

Montezemolo: Mattiacci ima moju podršku, spreman sam pomoći

U Ferrariju i oko Ferrarija je ovih dana poprilično živo. Pogotovo posljednjih dana. Domenacali je podnio ostavku, njega je zamijenio malo poznati Marco Mattiacci, nakon čega su krenule špekulacije kako je to mjesto rezervisano za Rossa Browna, jer je i sam Marco prelazno riješenje.

Ali nije samo u igri Browna, već su na površinu isplivala dva imena. Jedan je Bob Bell koji je napustio Mercedes i koji je sarađivao sa Fernandom Alonsom kada je osvajao naslove za Renault, što svakako nije za odbaciti. Drugo ime je Gerhard Berger koji je u dva navrata vozio za Ferrari. U dva navrata po tri godine.
Sa druge strane Luca di Montezemolo kaže kako ima puno povjerenje u Marca Mattiaccija.

" Izabrao sam mladog menadžera iz naše, Ferrarijeve porodice i u kojeg imam veliko povjerenje. Mi imamo i talente i sposobne ljude i sada čekam reakciju sa tehničke strane. Uostalom, Marco je angažovan
u dogovoru sa Sergiom Marchionneom. Sa moje strane ja ću uraditi sve da Marcu pomognem, moram biti bliže Formuli 1, moram više vremena provoditi sa ekipom, sve kako bi smo bili konkurentni na stazi. što se tiče Stefana, stvar je jednostavna. On je platio jer nije bilo rezultata, tako je u sportu. On je imao hrabrosti da se povuće, da preuzme krivicu, to se rijetko viđa " rekao je Luca di Montezemolo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije