Montoya: Formula 1 se mora otvoriti svojim fanovima

Kolumbijac uporedio Formulu 1 i Indy Car

Montoya: Formula 1 se mora otvoriti svojim fanovima

Juan Pablo Montoya je Formulu 1 napustio 2006. godine, nakon 95 utrka i sedam ostvarenih pobjeda.Vozio je za BMW Williams odnosno McLaren Mercedes, nakon čega se ponovo vratio u SAD, nastavio je svoju karijeru kroz NASCAR, a onda se ponovo vratio u Indy Car seriju.

Trenutačno je peti u ukupnom poretku, jedinu pobjedu ove sezone upisao je na stazi u Poconu. Ovih dana je Kolumbijac malo komentarisao trenutačnu situaciju u Formuli 1, tačnije povukao je paralelu između ostalih prvenstava u Americi i upravo Formule 1.

" Formula 1 je previše zatvorena za njene fanove. U Americi ljubitelji utrka imaju priliku da prije utrka prošetaju kroz boksove, da komuniciraju sa vozačima, da se slikaju. Formula 1 se mora promijeniti da bi postala privlačnija publici. Prije svega mislim na zvuk motora. Mnogo se pričalo o uštedama, ali mislim da svaka ekipa potroši sve, do posljednjeg centa. Ovdje u Americi su vozači puno otvoreniji za komunikaciju sa fanovima, za razliku od Formule 1 gdje su vozači pa skoro nedodirljivi " istakao je Juan Pablo Montoya.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.