Montoya se vraća u CART seriju

Od naredne godine

Montoya se vraća u CART seriju

Nakon sedam provedinih godina u NASCAR-u, Juan Pablo Montoya se vraća u CART seriju. Kolumbijac će karijeru nastaviti u ekipi Penskea gdje će se pridružiti Héliu Castronevesu, AJ Allmendingeru i Willu Poweru.

"Stvarno sam uzbuđen što ću naredne sezone biti član jedne velike ekipe. U karijeri sam vozio za mnoge velike ekipe, ali sam se uvijek divio Rogeru Penskeu i njegovom timu. Velika je čast voziti za Team Penske" kaže Montoya koji je bio prvak u CART seriji 1999.godine, dok je naredne godine slavio na velikoj utrci 500 milja Indianapolisa. Sljedeće godine se našao u Formuli 1 u ekipi Williamsa za koji je vozio do 2005.godine.

U tom periodu slavio je u Monzi, Monacu, Njemačkoj i Brazilu. Upravo je u Brazilu 2005.godine upisao posljednju pobjedu u F1 karijeri i to kao vozač McLarena.

Od trenutka kada je stigao u NASCAR, Montoya je dvije pobjede upisao u Sprint Cup Seriji, te jednu u Nationwide seriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.