"Moramo otkriti gdje leži problem"

Kimi Raikkonen tvrdi kako je situacija daleko od idelanog

"Moramo otkriti gdje leži problem"

E. Ganibegović

Drugi vozač Ferrarija, Kimi Raikkonen je u današnjoj utrci u Japanu zauzeo petu poziciju, a nakon vožnje je rekako kako su problemi koji se javljaju kod bolida u poptunosti čudni.

Finskom vozaču nije jasno zašto ih mehanički problemi pogađaju prije utrka, a ne na treninzima i u samoj utrci.

"Ovo je daleko od idealnog, ali isto tako je i čudno jer je Sebastian prošlog vikedna imao problema prije kvalifikacija, ali sad se već dva puta dogodilo da bolidi nemaju poteškoća u kvalifikacija, a onda u nedjelju pronađemo kvar. Moramo otkriti gdje leži problem i riješiti ga", izjavio je Kimi, nakon čega je dodao:

"Mislim da imamo dobru brzinu, ali nemamo koristi od toga kad ne uspijemo da završimo utrku. Svaki vikend moramo početi od nule i pokušati izbjeći nove kvarovei greške."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi