Mortara pobjedom zaokružio dominaciju Audija u  Zandvoortu

Druga pobjeda ove sezone

Mortara pobjedom zaokružio dominaciju Audija u Zandvoortu

M. Maksimović

Potpuna dominacina Audija na stazi u Zandvoortu je krunisana pobjedom Edoarda Mortare.Vozač Team Rosberga je prvi prošao ciljem ispred Mikea Rockenfellera i Mattiasa Ekströma.

Talijan rođen u Švicarskoj je došao na prvo mjesto 13 krugova prije kraja. Na izlasku iz startno ciljne ravnine Mortara je krenuo preticati sa unutrašnje strane Mikea Rockenfellera i uspio se progurati pored vozača Phoenix Racinga. Rockenfeller je probao vratiti prvo mjesto, ali je od te borbe vrlo brzo odustao.

To je bio jedan od najvažnijih trenutaka vrlo zanimljive utrke u Zandvoortu koju nisu završili majistori poput Martina Tomczyka i Time Scheidera koji je imao najbolje vrijeme kvalifikacija.Vodeći vozač  ukupnog poretka Garry Paffet je završio na sedmom mjestu zahvaljujući prije svega vožnji u završnici kada je prošao Brazilca Farfusa i Nijemca Dirka Wernera.

Ovo je za testnog vozača McLarena najlošiji rezultat ove sezone u DTM-u. Tri utrke prije kraja Paffett ima 16 bodova prednosti ispred Jamiea Greena dok je treći Bruno Spengler sa 91 bodom.Naredna utrka se vozi 19.septembra u Oscherslebenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.