Moto GP: Marquez slavio ispred Rossija

Prva utrka sezone

Moto GP: Marquez slavio ispred Rossija

E. Škorić

Španski vozač Marc Marquez pobjednik je prve ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu. 

Vozač Honde je u utrci kraljevske motoGP klase u Kataru slavio ispred Italijana Valentina Rossija. Svjetski prvak je na kraju slavio ispred vozača Yamahe sa samo 0.259 sekundi prednosti.

Drugi Hondin vozač, Marquezov sunarodnjak Dani Pedrosa, završio je trećeplasirani. Bivši svjetski prvak Jorge Lorenzo je izletio sa staze već u prvom krugu.

Rossi je utrku počeo na 10. mjestu, ali je preuzeo vodstvo od Marqueza i bio je na čelnoj poziciji prvih pet krugova, no Marquez je na kraju uspio da ostvari pobjedu.

"Uživao sam u utrci. Nisam očekivao ovaj rezultat, ali jučer sam imao dobar osjećaj nakon borbe s Valentinom", kazao je 21-godišnji Marquez. 

VN Katara, rezultati:

1. Marc Marquez (Honda) 1m54.507s
2. Valentino Rossi (Yamaha) +0.259s
3. Dani Pedrosa (Honda) +3.370s
4. Aleix Espargaro (Forward Yamaha) +11.623s
5. Andrea Dovizioso (Ducati) +12.159s
6. Cal Crutchlow (Ducati) +28.526s
7. Scott Redding (Gresini Honda) +32.593s
8. Nicky Hayden (Aspar Honda) +32.628s
9. Colin Edwards (Forward Yamaha) +39.547s
10. Andrea Iannone (Pramac Ducati) +43.360s... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.