Foto: EPA

Udario ga automobil tokom vožnje bicikla

Moto GP šampion se bori za život nakon strašne nesreće

M. Šljivak

Nekadašnji Moto GP šampon Nicky Hayden teško je povrijeđen u nesreći koja se desila u italijanskom gradu Riminiju.

Američkog motociklistu, koji se trenutno takmiči u Superbike šampionatu, udario je automobil dok se vozio na biciklu i on je s teškim povredama glave prebačen u bolnicu, gdje mu se ljekari bore za život.

"Nema velikih promjena u odnosu na stanje u kojem je došao u bolnicu. Ostaće na intenzivnoj njezi duže vrijeme, a njegovo stanje je veoma ozbiljno", saopšteno je iz bolnice u Ceseni, gdje je tokom jučerašnjeg dana Hayden prebačen iz Riminija.

Hayden će vjerovatno morati na operaciju mozga. Doktori su uspjeli da stanje stabilizuju kako bi se operacija izvršila, ali on je još uvijek u životnoj opasnosti.

Amerikanac je 2006. godine postao Moto GP šampion, a u Superbikeu je prošlu sezonu završio kao peti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi