Moto GP, VN Njemačke: Marquez starta prvi

Kvalifikacije za sutrašnju utrku

Moto GP, VN Njemačke: Marquez starta prvi

E. Škorić

Sa prve pozicije u nedjeljnu utrku Velike nagrade Njemačke starta španski motociklist Marc Marquez. V

Vozač Honde je bio najbrži na Sachsenringu. Krug je odradio za minutu i 21.311 sekundi, nadmašivši Britanca Cala Crutchllowa (Tech 3 Yamaha), te legendardnog italijanskog motociklistu Valentina Rossija iz Yamahe.

Ovo je treći pole-position za mladog Marqueza u mocotiklističkoj "kraljevskoj klasi". Naravno, treba kazati da mu je bilo lakš jer nije bilo njegovog sunarodnjaka Jorgea Lorenza iz Yamahe, koji mora na operaciju zbog jučerašnjeg pada na treningu.

Dani Pedrosa iz Honde, vodeći u ukupnom poretku, nada se da će biti spreman za sutra. Doživio je jutros nezgodan pad, a zbog pregleda u bolnici propustio je kvalifikacije.

Ukoliko nije teže stradalo lijevo rame, vozit će u nedjeljnoj utrci.

MotoGP, VN Njemačke, kvalifikacije:
1. Marc Marquez (Repsol Honda) 1:21.311
2. Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) +0.123
3. Valentino Rossi (Yamaha) +0.182
4. Stefan Bradl (Honda) +0.551
5. Aleix Espargaro (ART) +0.576
6. Nicky Hayden (Ducati) +0.846 …

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.