Moto2: Nastavlja se borba za titulu

U San Marinu novi izazov

Moto2: Nastavlja se borba za titulu

San Marino će ovog vikenda ugostiti još jedan Moto2 izazov. Vozači će imati težak zadatak da sustignu Španjolca Marca Marqueza koji vozi za Team Catalunya Caixa Repsol i nalazi se na vrhu poretka sa 48 poena prednosti.

Marquez, prošlogodišnji pobjednik na ovoj stazi, imaće prijetnju od strane Andrea Iannonea koji će nastojati impresionirati svoju publiku. Prošle godine je završio utrku na trećem mjestu i želi da se revanšira zbog izostanka s podija na prošloj utrci u Brnu.


Pol Espargaro pokušava smanjiti deficit za španskim suparnikom nakon što je propustio kapitalizirati pole position sa prošle utrke. On dosad nije završio iznad pete pozicije u Misanu, ali vjeruje da može pružiti ozbiljan otpor Marquezu. Tom Luthi, koji je bio u sjajnoj formi u Brnu, nada se da će ovog puta imati bolji tempo i ostvariti svoju drugu pobjedu ove sezone i vjeruje da može preuzeti drugu poziciju od Espargara.

Marc VDS Racin Team duo, Scott Redding i Mika Kallio drže petu i šestu poziciju u poretku i žele popraviti utisak s prošle utrke kada je Kallio završio na sedmom mjestu, a Redding izišao sa staze u prvom krugu.

Prošlogodišnji četvrti, Alex de Angelis, jedini lokalni vozač iz Riminija biće prava prijetnja nakon solidne vožnje u prošloj utrci. Simone Corsi i Claudio Corti, druga dva Talijana spremni su da impresioniraju publiku i podignu svoj rejting u Moto2 prvenstvu. Vozač Tech 3 Racinga, Bradley Smith, koji u Misanu ima dva osvojena podija u lakšoj klasi cilja na to da se vrati na trag tih vožnji.

Dominique Aegerter pokazao je dio forme u Indianapolisu vodstvom u nekoliko krugova i pokušaće održati tempo do kraja utrke u potrazi za prvom pobjedom ove sezone. Max Neukirchner pretrpio je ozljedu u Brnu i umjesto njega će nastupiti Francuz Mike Di Meglio. Neukirchneru je nakon medicinskih provjera dijagnosticiran lom u središnjem dijelu ruke.

Di Meglio je dosad nastupao za Njemački MZ Racing Team u Moto2 prvenstvu, njegova zamjena još nije poznata.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.