MotoGP: Marquez slavio u Australiji, Rossi tek četvrti

Utrka za Veliku nagradu Australije

MotoGP: Marquez slavio u Australiji, Rossi tek četvrti

E. Čaušević

Aktuelni prvak u MotoGP-u Marc Marquez pobijedio je na utrci za Veliku nagradu Australije.

Za vozača Repsol Honda ovo je bila 50. pobjeda u karijeri. Utrku je obilježljio njegov duel sa Jorgeom Lorenzom kojeg je Marquez pretekao u posljednjem krugu utrke.

Treći je završio vozač Ducatija Andrea Iannone koji je iza sebe ostavio slavnog Valentina Rossija. Iako su sva četiri vozača u posljednji krug ušli sa šansama za pobjedu, najmanje sreće imao je italijanski vozač.

Lorenzo je veći dio utrke bio vodeći, ali nikako nije mogao da pobjegne od svojih rivala. Na kraju je to iskoristio aktuelni prvak Marquez koji je perfektno odvozio posljednji krug.

Još dvije utrke ostale su do kraja sezone, a vodeći u ukupno poretku Valentino Rossi sada ima samo 11 poena prednosti ispred Lorenza.

Sljedeća utrka MotoGP-a vozi se 25. oktobra kada je na programu utrka za Veliku nagradu Malezije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.