Márquez testirao sebe i Repsol Hondu RC213V

Moto GP po snijegu

Márquez testirao sebe i Repsol Hondu RC213V

O. Lekić

Marc Márquez je na neobičan način testirao i sebe i motor Repsol Honda RC213V, moćni MotoGP stroj. On je proteklih dana na skijaškoj stazi vozio motor. Ako je mogao bolid Formule 1, zašto ne bi mogao Hondin motocikl.

Marc uvijek traži novi izazov i ova vožnja samo jedna je u nizu. Motori i snijeg ne ide zajedno, rekli bismo, no u priloženom video materijalu vidjet ćete da to nije tako.

Pomogla mu je u tome i austrijska legenda Franky Zorn – koji je motor trostrukog MotoGP prvaka opskrbio posebnim "eksericama" nakon čega je Marc postao prvi čovjek sa MotoGP mašinom na Kitzbühelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi