Na otvaranju sezone pobjeda Paffetta
Gary Paffett

Dominacija Mercedesa

Na otvaranju sezone pobjeda Paffetta

M. Maksimović

Na otvaranju nove DTM sezone, Britanac Gary Paffett ostvario je trijumf na stazi Hockenheimring.
Do svoje 15 pobjede u karijeri Paffett je stigao u vremenu 1:02:31.580 ispred Kanađanina Brune Spenglera, dok je treće mjesto pripalo još jednom Britancu, Jamie Greenu.

Paffett je imao najbolju startnu poziciju, ali je početak utrke pripao Martinu Tomczyku koji je poveo utrku ispred Paffetta, Greena, Prémata, Ekströma, Spenglera, Di Reste.Tomczyk je držao prvo mjesto sve do 11 kruga kada je morao u boks  zbog problema sa točkom odnosno gumom.
Nakon njegovog ulaska u boks, krenuli su i ostali vozači, a borbu na vrhu su vodili Paffet i Green koji je u finišu izgubio drugo mjesto u borbi sa Spenglerom. Aktuelno prvak Timo Scheider je završio na sedmom mjestu, Ralf Schumacher je bio deveti, a David Coulthard tek 12. Prva utrka je protekla u dominaciji Mercedesa, jer je prvi Audi u poretku bio onaj Mikea Rockenfellera na petom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije