Nakon svog oca i Piquet Junior slavio u Long Beachu

Šesta utrka Formule E

Nakon svog oca i Piquet Junior slavio u Long Beachu

Nelson Piquet Junior je pobjednik šeste utre Svjetskog prvenstva Formule E. Na stazi u Long Beachu Piquet je slavio ispred Jeana-Érica Vergnea i još jednog Brazilca, Lucasa di Grassija.

Piquet je odradio na najbolji način ovu utrku u kojoj je dugo vremena bio vodeći. Safety car je dva puta izlazio na stazu, u dva navrata se istopila prednost Brazilca u odnosu na ostale, ali je na kraju ostao prvi. Daniel Abt je ostao bez drugog mjesta prilikom drugog ulaska u boks. Na kraju je morao da odradi kaznu prolaska kroz boks zbog prevelike potrošnje energije, pa je ispao iz konkurencije za bodove. Sebastien Buemi je bio četvrti, Bruno Senna peti. Prije Piqueta, u ovoj sezoni pobjeđivali su Lucas di Grassi, Sam Bird, Sebastien Buemi, Felix da Costa i Nicolas Prost.

Na stazi u Long Beachu 1980. godine pobjedio je i stariji Piquet, ali kao vozač Formule 1. Radilo se o utrci za VN SAD, a Piquet je slavio kao vozač Brabham-Forda. Utrke Formule E su se vozile u Kini, Maleziji, Urugvaju, Argentini, Americi a prvi dolazak u Evropu najavljen je za mjesec maj u Monte Carlu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.