Nakon vulkana utrci zaoprijetio i tajfun Phanfone

Ništa neobično za Japan

Nakon vulkana utrci zaoprijetio i tajfun Phanfone

Problema sa vremenom je bilo u Singapuru, ali je trka protekla u najboljem mogućem redu. Sada opet vrijeme prijeti VN Japana, tačnije prvo je zaprijetila erupcija vulkana Ontake.

Ovaj vulkan se aktivirao proteklog vikenda dok je planina bila puna šetača i izletnika, a on je doprinio
otkazivanju brojnih avioletova.Erupcija na planini Ontake visokoj 3.067 metara u centralnom Japanu izbila je malo poslije podneva u subotu, izbacujući gust bijeli dim i pepeo i do 10 kilometara u vis.

Sada se pojavila i opasnost od tajfuna Phanfone, upozoravaju meteorolozi. Phanfone ide prema Japanu i u kopno bi trebao udariti tek u ponedeljak, ali tokom prolaska tajfuna jaka kiša će padati u Japanu.

U posljednjih deset godina, dva puta su organizatori bili prisiljeni pomjerti kvalifikacije. Prvi put 2004. godine, kada su vožene u nedelju, drugi put prije četiri godine kada su kvalifikacije također bile odgođene za nedjelju.

" U Japanu kada pada onda pada. Staza se nalazi blizu obale zato morate biti spremni za nemoguće uslove, jaku kišu " kaže Martin Brundle, koji je 1992. godine kao vozač Benettona završio na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.