Nasr prije pauze ispred Rosberga i Vettela

Sauber ispred Marcedesa

Nasr prije pauze ispred Rosberga i Vettela

Felipe Nasr u Sauberu je najbrži na prvoj polovini šestog dana testiranja u Barceloni. Na pauzu za ručak Nasr je otišao sa vremenom 1:24.071 i 59 odvoženih krugova. Na drugom mjestu je Nico Rosberg 1:25.216, treći Vettel 1:25.339.

Pomenuta trojka uglavnom se smjenjivala na vrhu poretka. Nakon prvog sata nekoliko vozača odvozilo mjerene krugove i u vodstvu je bio Nasr (1:27.965) ispred Verstappena i Maldonada. Na isteku trećeg sata prvo mjesto preuzima Rosberg, Bottas i Nasr su bili iza njega. U tom periodu Jenson Button i Honda su uspjeli odvesti 15 krugova što opet u poređenju sa ostalim vozačima i nije nešto previše, ali je opet bolje u odnosu na jučerašnji dan u McLarenu.

Sebastian Vettel je također bio raspoložen, na mekoj komponenti je postavio vrijeme kruga 1:25.339, što je u određenom trenutku bilo za nijansu bolje od Rosbergovog. Ipak, Vettel nije dugo ostao na vrhu, do pauze se sa 1:24.071 na prvom mjestu našao Nasr u Sauberu. Najviše krugova je u prvom dijelu dana odradio Verstappen (78).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.