"Nećemo brzati sa novim ugovorom za Bottasa"

Direktor Mercedesa Totto Wolff

"Nećemo brzati sa novim ugovorom za Bottasa"

D. Rakanović

Direktor Mercedesa Toto Wolff istakao je da je zadovoljan kako je Bottas počeo sezonu u ekipi, kao i da je finski vozač nalazi u neprijatnoj situaciji, jer sa njemačkim timom imao samo jednogodišnji ugovor. 

Bottas je u Mercedes stigao kao zamjena za Nica Rosberga, koji se odlučio penzionisati poslije osvajanja titule prošle godine. 

“Kada smo odlučili da ponudimo Valtteriju ugovor, znali smo da će nam biti potrebno vrijeme da se odlučimo za dalje, pošto će tržište biti otvoreno što se tiče naredne sezone i dalje. Zbog toga nećemo brzati sa odlukom, ali ćemo nastaviti da radimo sa njim, pa ćemo vidjeti kako će sve ispasti. Ali, generalno, naše mišljenje kao tima je da je odradio dobar posao. Poziv je dobio vrlo kasno, bori se sa jedim od najboljih vozača u Formuli 1 koji je petu godinu u timu, a upisao je pol poziciju, pobjedu u Sočiju, na veoma dominantan način, a imao je i mnogo teže trke. Sveukupno, njegovi rezultati i način na koji se integrisao u tim su izuzetno pozitivni”, poručio je Volff. 

Direktor Mercedesa smatra da se Bottasu prelazak iz Williamsa u Mercedes isplatio jer je popravio sliku o sebi. 

“Mislim da je popravio sliku o sebi kao vozaču. Pobijedio je na trci, nije je izgubio, tako da mislim da mu se prelazak već isplatio”, rekao je Volff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi