Newey i dalje aktivan na razvoju novog bolida Red Bulla

Iako je prednost dao projektu Americas Cup-a

Newey i dalje aktivan na razvoju novog bolida Red Bulla

Adrian Newey ostaje najjači adut Red Bulla za narednu sezonu. Mnogi su očekivali povlačenje velikog dizajnera ali on će kako sada stvari stoje i dalje raditi na dizajnu bolida za sezonu 2015.

Kako kaže Christian Horner Newey i dalje ostaje kativan te će biti uz ekipu na većini predsezonskih testova, pa i na nekim utrkama.

" Adrian je nadgledao dizajn i razvoj novog bolida pa će biti uz nas na testiranjima i nekim utrkama.
U ovom trenutku on je uključen u projekat Red Bull Advanced Technologies koji podrazumjeva saradnju sa Ben Ainsliem na projektu Americas Cup-a u jedrenju. Sa druge strane, Adrian je tu kao mentor ekipi koju predvode Dan Fallows, Rob Marshalla i još neki ljudi. Naš zadatak i dalje ostaje isti. Moramo dostići razinu Mercedesa, zato moramo uložiti maksimum napora kada je u pitanju Renaultov motor kako bi smo
smanjili razliku. Problem leži u činjenici da i u ekipi Mercedesa sigurno neće sjediti skrštenih ruku " naglasio je Christian Horner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.