Nico i Lewis od prijatelja do neprijatelja

Ipak je ovo borba za naslov

Nico i Lewis od prijatelja do neprijatelja

Nico Rosberg i Lewis Hamilton su dugo vremena bili veliki prijatelji, svoje karijere su počeli graditi zajedno, ali danas je situacija potpuno drugačija.

Jedan od razloga leži u činjenici da je Mercedes ove sezone pripremio odličan bolid koji je obojici dao priliku da se bore za naslov prvaka. Naravno da je nakon svega njihovo prijateljstvo otišlo u jednom drugom smjeru, smjeru neprijateljstva.

"Od skoro prijateljskog odnosa sa početka sezone oni se danas ponašaju kao neprijatelji u borbi za naslov. Situacija se promijenila. Oni su svoj život posvetili samo jednom cilju, osvajanju naslova prvaka i sada su tu u situaciji kada imaju jednake bolide, bore se jedan protiv drugog. Ovo je za njih jedno novo iskustvo," priznao je Totto Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.