Nico Rosberg novi svjetski prvak Formule 1!

Hamiltonu pirova pobjeda u Abu Dhabiju

Nico Rosberg novi svjetski prvak Formule 1!

E. Čaušević

Britanski vozač Lewis Hamilton slavio je na današnjoj utrci za Veliku nagradu Abu Dahabija, ali je njegov timski kolega Nico Rosberg novi prvak Formule 1.

U posljednjoj utrci sezone Hamilton je uvjerljivo stigao do pobjede u Abu Dhabiju, ali je ona na kraju bila pirove prirode, jer je titulu prvaka odnio Rosberg. Hamilton je završio na prvom mjestu, no Rosbergu je bilo dovoljno da bude minimalno treći kako bi osvojio titulu.

Njemački vozač na kraju je završio na drugoj poziciji čime je osigurao titulu svjetskog prvaka u Formuli 1. Utrka je svo vrijeme bila dosta napeta jer se moglo vrlo lako desiti da Rosberg izgubi drugo mjesto. Formula 1 je danas pokazala svu svoju čar, a njemački vozač na kraju je zasluženo stigao do titule prvaka.

Dakle, na današnjoj utrci slavio je Hamilton, dok je drugoplasirali bio novi prvak Rosberg. Mjesto na podijumu našao je i Sebastian Vettel koji je bio treći, a četvrto mjesto zauzeo je Verstappen. U TOP 10 plasirali su se još Ricciardo, Raikkonen, Hulkenberg, Perez, Massa i Alonso.

U konačnom poretku pobijedio je Nico Rosberg sa 375 bodova, drugi je Hamilton sa 365 bodova, a treći je ove sezone završio Ricciardo sa 250 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi