Nico Rosberg u Bakuu prekinuo crni niz

Vettel drugi, Perez treći

Nico Rosberg u Bakuu prekinuo crni niz

Njemački vozač u Mercedesu Nico Rosberg slavio je na današnjoj trci za Veliku nagradu Evrope koja se održavala u azerbejdžanskom Bakuu.

Bila je ovo još jedna rutinska pobjeda Rosberga kojom je prekinuo niz od tri trke bez trijumfa. Rosberg je sjajno ušao u trku i na samom startu uspio je zadržati prvo mjesto nakon čega je bilo jasno da će ga teško iko sustići.

Njegova prednost je iz kruga u krug rasla i ni u jednom tretku niko nije ni pomislio da će on biti ugrožen. Na drugom mjestu na kraju je završio Sebastian Vettel koji je zaostajao 16 sekundi, dok je trećeplasirani bio sjajni Sergio Perez u Force Indiji. 

Četvrto mjesto zauzeo je Finac u Ferrariju Kimi Raikkkonen, dok je tek peti kroz cilj prošao aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton.

Rosberg je sada u ukupnom poretku vozača povećao prednost u odnosu na Hamiltona na 24 boda, dok je trećeplasirani ostao Vettel sa 98 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi