"Nije sve izgubljeno i dalje imamo svoje šanse"
EPA

Sebastian Vettel vjeruje kako borba za naslov nije gotova

"Nije sve izgubljeno i dalje imamo svoje šanse"

E. Ganibegović

Sebastian Vettel u posljednje vrijeme nema mnogo sreće, pa je tako i u danšanjoj utrci morao odustati nakon samo četiri kruga, zbog kvara na svjećici.

Međutim, bez obzira na sve poteškoće sa kojima se nosi vozač Ferrarija, vjeruje kako njegove šansu za titulu nisu mrtve, iako za Hamiltonom zaostaje 59 bodova.

"Postoje takvi periodi kada vam ne ide sve po planu. Naravno da je šteta zbog zadnje dvije utrke i svih kvarova, ali moramo se što prije odmoriti od svega i vratiti na posao. Sezona još nije gotova i moramo biti spremni za nastavka sezone. Prestalo je još četiri utrke, a mi ćemo dati sve od sebe da izvućemo najviše to možemo", rekao je Vettel, pa zatim dodao sljedeće:

"Nije sve izgubljeno i dalje imamo svoje šanse. Na žalost nije sve u naušim rukama, ovismo od onoga što će se događati u preostalim utrkama. Još uvijek ne odustajemo od nadogradnji i poboljšanja. Na dobrom smo putu. Dogurali smo dalje nego što je većina mislila da možemo, ali mi se tu nećemo zaustaviti."

"Dosta pozitivnih stvari smo uradili kao ekipa, ali sada neću o njima, jer nije dan u kome treba govoriti o tome", izjavio je Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi