Njemački mediji ne vjeruju McLarenu

Alonso tri dana u bolnici a ništa se strašno nije desilo

Njemački mediji ne vjeruju McLarenu

Šta se dogodilo odnosno šta se događa sa Fernandom Alonsom? U McLarenu nakon nesreće koja se dogodila na stazi Catalunya tvrde kako ništa pretjerano ozbiljno nije dogodilo i da je njihov vozač u bolnici "za svaki slučaj".

Ipak Fernando je tri dana u bolnici. Njemački mediji, prije svega Auto Motor und Sport za razliku od većine,
javno prozivaju McLaren i traže odgovore. Između ostalog se pitaju kako je moguće da je McLarenu bilo potrebno toliko dugo vremena da objavi saopštenje o razlozima nesreće. To se dogodilo skoro dan kasnije iako su inženjeri ekipi razlogi mogli imati i nakon sat vremena.

Također, Auto Motor und Sport  navodi i činjenicu da su u McLarenu pričali o oštećenju prednjeg desnog točka a zadnji desni nisu niti spomenuli iako je i on bio slomljen. U McLarenu su istakli kako je Alonso izletio sa staze zbog udara vjetra, a vrlo brzo nakon njega je isti zavoj prošao Sebastian Vettel koji je ustvari jedan od svjedoka nesreće španskog vozača. Uz sve to, u Auto Motor und Sportu se pitaju kako nema niti jedne snimke nesreće iako se radi o zavoju koji je pokriven sa tri sigurnosne kamere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.