Nova pravila u Formuli 1 od 2017. godine

Dogovor Ecclestonea i šefova ekipa

Nova pravila u Formuli 1 od 2017. godine

Teme:

Nova pravila u Formulu 1 stižu od 2017. godine. Prije svega po pitanju snage motora, odnosno aerodinamike. U Bahreinu je održan sastanak Berniea Ecclestonea i šefova ekipa nakon kojeg je postignut načelan dogovor.

Motori ostaju V6, ali će protok goriva biti pojačan na 1000 KS. Što se tiče aerodinamike, ona će biti pojednostavljena. Zbog toga bi bolidi trebali biti ljepši, ali i teži za vožnju.

"Pravila će se mijenjati, dogovor je postignut. Bolidi moraju biti brži, utrke spektakularnije. Realno je očekivati promjene na šasiji, iako nisu isključene i promjene na motoru " mišljenja je Toto Wolff koji je sa Mercedesom bio najveća prepreka.

" Dvije se stvari moraju dogoditi. Svi koji budu radili na novom motorom, morat će nadograditi na 1000KS a onda takvu pogonsku jedinicu isporučiti svom klijentu po pristupačnoj cijeni" dodaje Ecclestone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.