Novi Bolid Ferrarija F150
Ime u čast ujedinjenja Italije

Odlukom Luce di Montezemala

Novi Bolid Ferrarija F150

M. Maksimović

Ekipa Ferrarija će u novoj sezoni korisiti novi bolid F150 u čast 150-godišnjice ujedinjenja Italije. Javnost će novi bolid upoznati u Maranellu, u petak.Do sada je to bio bolid pod kodnim imenom Projekt 288, a od petka će biti F150.

''Ljudi koji su zaposleni u Maranellu ulažu maksimum svojih napora u ovaj posao i svjesni su da kroz Ferrari predstavlju Italiju u cijelom svijetu.Zbog toga smo ovaj bolid posvetili jedno tako važnom događaju za istoriju Italije'' izjavio je Luca di Montezemolo

Kada se spominje novi bolid Ferrarija, treba reći da će i dalje na njemu reklamirati Marlboro koji je imao ugovor do kraja ove sezone, ali je isti produžio do 2014.godine. Marlboro odnosno Philip Morris se i dalje uspijevaju reklamirati preko Ferrarija, iako je eklamiranje duhanskih proizvoda na sportskim događanjima zabranjeno.S obzirom na probleme koje je ekipa imala prošle sezone sa bar kodom u Ferrariju su pripremili novi logotip za 2011.godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.