Novi Ferrari nam stiže u petak

Dva dana testira Vettel, dva Raikkonen

Novi Ferrari nam stiže u petak

Teme:

Ekipa Ferrarija je potvrdila kako će novi bolid koji je do sada imao kodni naziv Projekt 666, službeno nositi naziv SF15-T.

S – označava Scuderiju, F – Ferrari, 15 – 2015. godinu, a T – turbo. Za ovu oznaku su se odlučili Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne i šef momčadi Maurizio Arrivabene. Pomenuti bolid će se pojaviti na stazi Jerez već u petak 30.januara, dok će dan kasnije krenuti sa testovima. Sebastian Vettel će se naći za volanom novog bolida i prema najavama prva dva dana će on testirati nakon čega slijede dva dana za Kimija Raikkonena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.