"Novi pneumatici neće donijeti više uzbuđenja na stazi"

Trostruki šampion Formule 1 smatra

"Novi pneumatici neće donijeti više uzbuđenja na stazi"

Pred početak nove sezone, Lewis Hamilton je iznio svoje mišljenje vezano za nove pneumatike. 

Iako su se čelnici F1 na ovaj korak odlučili da bi povećali broj preticanja na trkama, a samim tim uticali na atraktivnost i veći broj gledalaca, trostruki šampion ima drugačije mišljenje.

"Nisam baš siguran za to, po ovome što sam vozio do sada, mnogo je nezgodnije kada ste iza drugog automobila i moglo bi da bude veoma nezgodno i kontraproduktivno, jer će se manje vozača odlučiti za preticanje, osim ako nisu potpuno sigurni", rekao je vozač Mercedesa.

"Neke stvari su identične kao što su bile prije, nisu baš tako revolucionarne promjene kao što su se najavljivale i kao što sam očekivao. Recimo, gume su tvrđe nego ikad, ali prijanjanje je identično kao ranije. Ostaje nam samo da se nadamo da će biti dobro, ali nemojmo previše da sanjamo", dodao je Britanac.

Nova sezona Formule 1 počinje 26. marta, kada je na programu trka za VN Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi