Novi vlasnici Caterhama se povlače

Problem oko predaje vlasništva

Novi vlasnici Caterhama se povlače

Ekipa Caterhama definitivno preživljava svoje najteže dane. Problemi se samo gomilaju. Novi vlasnici ove ekipe, nepoznati konzorcijum iz Švicarske i Bliskog istoka sada razmišlja o povlačenju jer tvrde kako je Tony Fernandes i dalje vlasnik ekipe.

Problem se pojavio dan nakon što je kompanija Caterham Sports Ltd. završila u stečaju, a radi se o kompaniji koja je zadužena za izradu bolida. Stečaj odnodno zapljenu imovine zatražila je banka iz Malezije koja je inače kreditirala Fernandesa i Caterham Group (automobili), čiji je još uvijek vlasnik. Sada novi vlasnici planiraju pokrenuti postupak protiv Fernandesa ali razmišlja o tome da se povuku iz cijelog projekta.

" Novi vlasnici imaju velikih problema jer finansiraju ekipu koja još uvijek nije službeno njihova, već je u vlasništvu Tonyja Fernandesa. To je suprotno najavama bivšeg vlasnika koji se još 3. oktobra oglasio tvrdeći kako gospodin Fernandes i njegov Caterham Group više nemaju nikakve veze s Caterham F1 Teamom.

Sa druge strane Fernandes tvrdi kako će ekipa Caterhama postati njihovo vlasništvo tek kada je kupe aludirajući na to da nove gazde nisu uplatile novac. Uz sve to, ukupno 38 radnika je odlučilo tužiti nove vlasnike zbog nezakonito uručenih otkaza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.