Očekivano: Marquez slavio četvrti put zaredom

Četiri utrke, četiri pobjede

Očekivano: Marquez slavio četvrti put zaredom

Marc Marquez nastavlja svoju dominaciju u Moto GP klasi. U četvrtoj utrci ove sezone upisao je i četvrtu pobjedu. Prvu na Jerezu. Drugo mjesto je odbranio Valentino Rossi, treći je bio Dani Pedrosa.

Marquez je sa Rossijem vodio borbu samo u prvom kruga kada su se nekoliko puta izmijenili u vodstvu. Nakon drugog kruga Marquez je pobjegao ostalima te je bez problema ostao tu.

Na kraju je imao sekundu i pol prednosti u odnosu na drugog Rossija. Rossi se borio sa Pedrosom i Lorenzom koji su prijetili, ali se nisu mogli probiti na drugo mjesto. Tek je na kraju u vrlo zanimljivom duelu Pedrosa dohvatio postolje, Lorenzo je ostao četvrti.

Pedrosa je imao dovoljno vremena nakon prolaska Lorenza da pokuša dostići Rossija, ali nije išlo.

Od trenutka kada je ušao u Moto GP klasu Marquez je odvozio 22 utrke i samo dva puta nije uspio doći na postolje. U Italiji kada je odustao i u Australiji kada je diskvalifikovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.