"Očekujemo da ćemo imati oba bolida u prvih deset"

Šef Renaulta Cyril Abiteboul

"Očekujemo da ćemo imati oba bolida u prvih deset"

E. Ganibegović
Teme:

Šefovi Renaulta, Cyril Abiteboul i Nick Chester vjeruju kako njihova ekipa može napraviti dobre rezultate u Maleziji sljedećeg vikenda.

Nakon utrke u Singapuru, gdje su vozači Renaulta napravili poprilično dobre rezultate, Renault se u konstruktorskom poretku popeo na sedmu poziciju, a glavni im je cilj peto mjesto. 

"Pozitivna stvar iz Singapura je ta da smo se popravili na poretku konstrukotra, što znači korak bliže našem glavnom cilju, a to je top pet", rekao je Abiteboul, nakon čega je dodao:

"Pouzdanost ostaje naš glavni fokus, maksimalan trud i besprijekorno izvršenje postavljenih zadataka u preostalih šest utrka, kako bi došli do cilja."

"Što se tiče Malezije, očekujemo da ćemo imati oba bolida u u prvih deset, jer smo u više navrata pokazali naše mogućnosti da budemo najbolji tim iza vodećeg trojca", istakao je Abiteboul.

Nick Chester vjeruje kako će Renault biti izuzetno jak u Sepangu.

"Po svemu sudeći, trebali bismo biti četvrti najbrži u utrci. Automobil ima dobar tempo, a to je pokazao na kišnim uvjetima koji su vladali u Singapuru. Vlažne uvjete koje smo imali na Marina Bay stazi, donijeli su nam korisne informacije, s obzirom da je Malezija prepuna iznenađenja", rekao je Chester, a zatim zaključio:

"Uglavnom, automobil jako dobro funkcioniše u ovom dijelu sezone."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi