Ogier najbrži u Poljskoj

Slavlje Francuza u Volkswagenu

Ogier najbrži u Poljskoj

Francuz Sebastien Ogier u Volkswagenu pobjednik je relija po Poljskoj, sedme utrke Svjetskog prvenstva.Do pete ovosezonske pobjede Ogier je stigao s nešto više od minute prednosti ispred drugoplasiranog timskog kolege Norvežanina Andreasa Mikkelsena.Treće mjesto zauzeo je Belgijanac Thierry Neuville u Hyundaiju koji je zaostao 2:13.5 minuta.

Prije posljednjeg dana, Ogier je imao više od jedne minute prednosti u odnosu na Mikkelsena i tu prednost je sačuvao do kraja. Daleko zanimljivija je bila borba za treće mjesto s obzirom da su četiri vozača bila u igri do kraja. Thierry Neuville je ostao treći, dok je  Mikko Hirvonen uspio obraniti četvrto mjesto pred naletom Jari-Mattija Latvale.


Rezultati:
1. Sebastien Ogier (Fra, Volkswagen) 2h34:02
2. Andreas Mikkelsen (Nor, Volkswagen) +1:07
3. Thierry Neuville (Bel, Hyundai) +2:13
4. Mikko Hirvonen (Fin, Ford) +2:32
5. Jari-Matti Latvala (Fin, Volkswagen) +2:33....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.