Ogier nedodirljiv: Treća uzastopna titula francuskog vozača
FOTO: EPA

Tri trke prije kraja Ogier osigurao novu titulu

Ogier nedodirljiv: Treća uzastopna titula francuskog vozača

A. Beganović

Francuski vozač Sebastian Ogier (VW Polo-R) trijumfovao je na Australskom reliju, te je treći put uzastopno osvojio titulu svjetskog prvaka.

Ogier je i u Australiji poikazao snagu i na kraju je zasluženo slavio. Stigao je francuski vozač do sedme pobjede u sezoni i 30. u karijeri, a tri trke prije kraja u  ukupnom poretku ima 101 bod više od drugoplasiranog finskog vozača Jari-Matti Latvale, pa je šampanjac već otvorio.

U Australskom reliju na 2. mjestu je završio pomenuti Latvala (VW Polo-R) sa 12.3 sekundi zaostatka za Ogierom, dok je kao trećeplasirani na cilj stigao britanski vozač Kris Meeke (Citroen DS3).

Australski reli, rezultati:

1. Sébastien Ogier (FRA/VW Polo-R) 2:59:16.4

2. Jari-Matti Latvala (FIN/VW Polo-R) +12.3

3. Kris Meeke (VBR/Citroën DS3) 32.6

4. Andreas Mikkelsen(NOR/VW Polo-R) 38.5

5. Hayden Paddon (NZL/Hyundai i20) 55.1

Ukupni poredak:

1. Sébastien Ogier (FRA) 235 bodova - prvak

2. Jari-Matti Latvala (FIN) 134

3. Andreas Mikkelsen (NOR) 111

4. Mads Ostberg (NOR) 90

5. Thierry Neuville (BEL) 86

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.