Ogier pobjedom krenuo u novu sezonu

Treći trijumf Ogiera u Monte Carlu

Ogier pobjedom krenuo u novu sezonu

K. Kurtović

Dvostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Volkswagen) pobijedio je na 83. Reliju Monte Carlo, prvoj utrci sezone Svjetskog prvenstva.

Ogier je na najbolji mogući način započeo obranu naslova, a to mu je treća pobjeda na ovom reliju. Drugo mjesto osvojio je Finac Jari-Matti Latvala, a treće Norvežanin Andreas Mikkelsen. Prije posljednjeg dana Ogier je imao 42 sekunde prednosti upravo nad timskim kolegom Jari-Matti Latvalom. Mikkelsen je vodio borbu za treće mjesto sa Madsom Ostbergom koji je važne minute izgubio u subotu kada je jednim dijelom vozio na na tri cilindra.

Nakon godinu dana u WRC prvenstvo se vratio Sebastien Leob koji imao problema sa svojim Citroënom pa je na kraju završio kao osmi.

Rezultati:
1. Ogier - Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:36:40,2
2. Latvala - Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +58,0
3. Mikkelsen - Floene (Volkswagen Polo R WRC) +2:12,3
4. Ostberg - Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:43,6
5. Neuville - Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:12,1
6. Sordo - Martí (Hyundai i20 WRC) +3:12,9
7. Evans - Baritt (Ford Fiesta RS WRC) +5:23,7
8. Loeb - Elena (Citroën DS3 WRC) +8:34,7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.