Ogier slavio u Australiji

Francuz sve bliži novom naslovu

Ogier slavio u Australiji

Svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier pobjednik je Australskog relija, desete utrke Svjetskog reli prvenstva. Ogier je za samo šest sekundi nakraju imao brže vrijeme od Finca Jari-Mattija Latvale, dok je trećeplasirani Norvežanin Andreas Mikkelsen zaostao minutu i 18 sekundi.

Trojica prvoplasiranih su vozači Volkswagena koji je tri utrke prije kraja sezone osigurao timski naslov. Ogier je osvojio Australiju i lani, a 30-godišnji Francuz u ukupnom poretku vodi s 50 bodova više od Latvale. Do kraja ove sezone se voze još tri relija i vrlo lako bi se moglo dogoditi da Ogier i prije posljednjeg nastupa u Velikoj Britaniji osigura novi naslov prvaka.

1. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R) za 2:53:18.0
2. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin/VW Polo-R) + 6.8
3. Andreas Mikkelsen-Ola Floene (Nor/VW Polo-R) 1:18.0
4. Kris Meeke-Paul Nagle (VBR/Citroën DS3) 1:44.0
5. Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta RS) 1:53.6

Ukupni poredak:
1. Sebastien Ogier (Fra/VW) 214
2. Jari-Matti Latvala (Fin/VW) 164
3. Andreas Mikkelsen (Nor/VW) 125

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.