Ogier slavio u Meksiku

Neuville uz pivu do trećeg mjesta

Ogier slavio u Meksiku

Aktuelni svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastien Ogier (Volkswagen Polo) pobjednik je Meksičkog relija, treće utrke Svjetskog prvenstva. Do novog je slavlja stigao s 1:12.6 minuta prednosti u odnosu na drugog Finca Jari-Mattija Latvalu (Volkswagen Polo), a treći Belgijac Thierry Neuville (Hyundai i20) zaostao je 5:28.6 minuta.

Ogier je tri dana vozio skoro bez greške, za razliku od solidnog broja vozača koji se nisu najbolje snašli na makadamskim stazama Meksika. Nakon prvog dana najveća prijetnja Ogieru bio je Mads Ostberg (Citroën), dok je Latvala u drugom Volkswagenu držao treće mjesto. Drugog dana je Ostberg nakon pogreške polomio ovjes, pa je izgubio dosta vremena.

Ogier je prije starta trećeg dana imao 49 sekundi prednosti ispred Jari-Mattija Latvale. Svoju prednost je Ogier sačuvao do kraja, Latvala je završio kao drugi, a pravi podvig napravio je Thierry Neuville u Hyundaiju. Belgijanac je do postolja stigao sa probušenim hladnjakom uz pomoć pive koja je stigla od organizatora na cilju zadnjeg brzinca. Piva se koristila kao rashladna tekućina...

Rezultati:
1. Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra/Volkswagen Polo) 4:27:41.8
2. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin/Volkswagen Polo) 1:12.6
3. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 5:28.6
4. Elfyn Evans-Daniel Barritt (VB/Ford Fiesta) 6:49.3
5. Martin Prokop-Jan Tomanek (Češ/Ford Fiesta) 9:54.4

Poredak:
1. Sebastien Ogier (Fra) 63
2. Jari-Matti Latvala (Fin) 60
3. Mads Ostberg (Nor) 32
4. Andreas Mikkelsen (Nor) 24
5. Elfyn Evans (VB) 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.