Ogier slavio u Portugalu

Ogier slavio u Portugalu

Vozač Citroena Sebastien Ogier pobjednik je Relija Portugala, trećeg takmičenja sezone u Svjetskom reli šampionatu.

Mladom Francuzu to je prvi trijumf u ovogodišnjem šampionatu, a treći u karijeri, a do njega je došao ispred timskog kolege Sebastiena Loeba.

Uz dvojicu vozača Citroena na podijumu u Portugalu našao se i Finac Jari-Matti Latvala u Fordu.

Ogier je vodstvo u Portugalu držao do posljednjeg brzinskog ispita prvog dana, da bi ga preuzeo poslije nekoliko ispita u subotu i zadržao do kraja kada je imao skoro 32 sekunde prednosti u odnosu na Loeba.

Tokom posljednjeg dana relija vožena su četiri ispita. Na dva je najbrži bio Petter Solberg u privatnom Citroenu DS3, dok su po jednu pobjedu ostvarili Loeb i Mikko Hirvonen u Fordu.

Svjetski reli šampionat nastavlja se Relijem Jordana od 14. do 16. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.