Ogier sve bliži pobjedi
Sebastien Ogier

Nakon dva dana relija u Meksiku

Ogier sve bliži pobjedi

M. Maksimović

Nakon drugog dana Meksičkog relija, druge utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Francuz Sebastien Ogier u Citroenu DS3 povećao je prednost.

Nakon novih devet brzinskih ispita, Ogier je povećao prednost ispred timskog kolege, zemljaka i sedmerostrukog svjetskog prvaka Sebastiena Loeba na 10,5 sekundi.Tokom drugog dana je voženo devet specijalnih ispita i zanimljivo, Ogier nije ostvario niti jednu pobjedu.Po četiri puta su bili najbrži Sebastien Loeb i Petter Solberg, dok je jednom bio najbrži i Jari - Matti Latvala.Treće mjesto drži pobjednik prvog relija u Švedskoj Finac Mikko Hirvonen u Fordu Fiesti, ali njegov zaostatak iznosi već 1:30,4 minute.

Poredak nakon drugog dana:
1.Sebastien Ogier (Fra) Citroen 3:12:52.6 sati
2.Sebastien Loeb (Fra) Citroen +10.5 sekundi
3.Mikko Hirvonen (Fin) Ford 1:30.4 minute
4.Jari-Matti Latvala (Fin) Ford 2:43.8
5.Petter Solberg (Nor) Citroen 6:51.8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.