Ogier u odbranu naslova krenuo pobjedom

Nakon što je preuzeo vodstvo drugog dana

Ogier u odbranu naslova krenuo pobjedom

K. Kurtović

Novu sezonu u WRC, aktuelni svjetski prvak Sebastien Ogier, otvorio je pobjedom u Monte carlu. U vrlo neugodnom uslovima, kiša, pa kasnije snijeg, Francuz u u Volkswagenu je odradio sjajan nastup.

Na kraju je imao više od minute i 18 sekundi prednosti u odnosu na sjanog zemljaka Bryana Bouffiera u privatnom Fordu. Bouffier je bio najbrži na dva brzinca. Treće mjesto sa skoro dvije minute zaostatka dohvatio je novi Citroënov vozač, bivši juniorski prvak Kris Meeke. Meeke je vodio borbu sa Norvežaninom Madsom Ostbergom, koji je nakon tri godine u Fordu odlučio voziti Citroën. Među prvih pet našao se na kraju uz manje probleme Jari-Matti Latvala.

Trećeg dana rallyja organizatori su bili prisiljeni otkazati jedan brzinski ispit, drugi prolazak trasom slavnog brzinca preko prijevoja Col de Turini zbog jakog snijega.


Rezultati:
1. Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra, Volkswagen Polo) 3:55:14.4
2. Bryan Bouffier-Xavier Panseri (Fra, Ford Fiesta) + 1:18.9
3. Kris Meeke-Paul Nagle (VB-Irs, Citroen) + 1:54.3
4. Mads Ostberg-Jonas Andersson (Nor-Šve, Citroen) + 3:53.9
5. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin, Volkswagen Polo) + 6:08.3
6. Elfyn Evans-Daniel Barritt (VB, Ford Fiesta) + 8:37.4

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.