Ogier u završnici do trijumfa u Švedskoj

Francuz slavio drugi put u Švedskoj

Ogier u završnici do trijumfa u Švedskoj

Sebastien Ogier je pobjednik drugog relija sezone koji se vozio po zaleđenim i snijegom prekrivenim stazama u Švedskoj. Svoju 26.pobjedu, drugu u Švedskoj Ogier je proslavio sa 6.4 sekunde prednosti ispred Thierryja Neuvillea, dok je Andreas Mikkelsen treći sa 39.8 sekundi zaostatka.

Neuville je nakon velike borbe sa sVolkswagenovim vozačima Andreas Mikkelsenom i Sebastien Ogierom jučer došao na vrh poretka, ali nije izdržao tokom posljednjeg dana. Mikkelsenu je pripala 19. Ogieru posljednja 20. etapa, međutim svoju prednost koju je imao Mikkelsen je potrošio u finišu nakon bliskog susreta sa sniježnom "ogradom". Tu je izgubio važne sekunde, što je iskoristio Ogier. Aktuelni prvak je
osvojio još tri dodatna poena zbog postavljanja najboljeg vremena na finalnoj etapi.

Rezultati:
1. Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (FRA/FRA/Volkswagen Polo-R) 2 h 55:30.5
2. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (BEL/BEL/Hyundai i20) + 6.4 sekundi
3. Andreas Mikkelsen-Ola Floene (NOR/NOR/Volkswagen Polo-R) + 39.8
4. Ott Tanak-Raigo Molder (EST/EST/Ford Fiesta RS) + 2:26.0
5. Hayden Paddon-John Kennard (NZL/NZL/Hyundai i20) + 3:31.5
6. Elfyn Evans-Daniel Barrit (VB/VB/Ford Fiesta RS) + 3:53.0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.