Opasni treninzi  u Indianapolisu
EJ.Viso

U iščekivanju legendarne utrke

Opasni treninzi u Indianapolisu

M. Maksimović

Utrka 500 milja Indianapolisa vozi se ove godine 30.maja, a već par sedmica unazad vozači odrađuju treninge na ovalnoj stazi Indianapolis Motor Speedwaya. Nemali broj puta upravo na treninzima dolazi do velikih nesreća s obzirom da se razvijaju velike brzine.

Tako su na prvim treninzima pojedini vozači postavljali prosjek od 36o kilometra na sat. Naravno da pri takvim brzinama posebno za vozače mogu biti opasni udarci u zaštitnu ogradu. Ovaj put je tešku nesreću doživio vozač KV Racing Teama, venecuelanski vozač Ernesto Viso. Viso je završio bez težih povreda, ali je morao biti prebačen u bolnicu u u Indianapolisu. Sličan problem Viso je imao na jednom od treninga za utrku 500 Indianapolisa prije dvije godine.

Ovako je to izgledalo na stazi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.