Ostali samo Citroen i Ford

Reli u problemima

Ostali samo Citroen i Ford

Teme:

Nakon što su od takmičenja u reliju, u sezoni 2009/10. odustali Japanci, Honda, Suzuki i Subaru, ostala su samo dva tima - Citroen i Ford. Tako je, kako bi se popularno reklo, knjiga spala na dva slova.
”Bojimo se da je stanje u kojem se nalazi svjetsko tržište nama ne donosi ništa dobro. Ne vidimo drugi izlaz nego da se fokusiramo na razvoj sredstava transporta nove generacije i bazu. Reli više ne možemo priuštiti”, poručili su iz Suzukija.

“Poslovno okruženje se promijenilo. Kriza je globalna i kako bismo stabilizirali brend moramo što prije istupiti iz WRC-a”, ogročenio je tvrdio Izvršni direktor proizvođača Subarua Fuji Heavy Industriesa Ikuo Mori.
Suzuki je ove sezone osvojio peto mjesto (od šest) u poretku konstruktora, a vozači Per-Gunnar Andersson i Toni Gardemeister su 12. i 13. u poretku vozača.
Subaru je bio uspješniji. Sezonu su okončali na trećem mjestu iza Citroena i Forda, a Petter Solberg i Chris Atkinson, njihovi vozači, bili su peti i šesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.