Osuđen manijak koji je prijetio porodici Schumacher

Stigla ga kazna

Osuđen manijak koji je prijetio porodici Schumacher

Piše: A. Pašić
Huseyin B. iz Dettingena (Njemačka), manijak koji je prijetio porodici Michaela Schumachera, osuđen je na uvjetnu kaznu od godinu i devet mjeseci zatvora. 

Njemački mediji su prenijeli da je Huseyin 14. februara prošle godine poslao prijeteći mail Schumacherovoj supruzi u Corinni u kojem je prijetio da će joj ubiti dvoje djece, ukoliko ne dobije "malu donaciju" od 900.000 eura. 

"Ako mi ne prebacite novac do 31. marta 2016. godine djeca će doživjeti neku nesreću. U Formuli 4 se događa jako mnogo udesa", napisao je Huseyin i ostavio broj svog bankovnog računa. 

Policija je, nakon prijave, vrlo brzo uhvatila ucjenjivača, a ovih dana on je sve priznao na suđenju koje je održano u Njemačkoj. Uz uvjetnu kaznu, Huseyin će morati da se podvrgne psihijatrijskom pregledu, društveno korisnom radu, ali i da plati 4.500 eura. 

Podsjećamo, Schumacher već gotovo tri i pol godine vodi najveću životnu bitku. Od nesreće na skijanju u Francuskoj je prikovan za postelju, a šanse da ponovo bude onaj stari su ravne minimumu. 


Formula 1