Otkazana 11. etapa Dakara

Auto - moto

Otkazana 11. etapa Dakara

A. Beganović

U najzahtjevnijoj svjetskoj auto - moto utrci, reliju Dakar, otkazana je današnja 11. etapa zbog loših vremenskih uslova. 

Današnja 11. po redu etapa trebala je biti vožena od čileanskog grada Copiapa do argentinske Fiambale. Vozači su trebali preći put dug 680 kilometara i to na pojedinim mjestima na čak 4.700 metara nadmorske visine, što ovu etapu čini jednom od najtežih u ovogodišnjem Dakaru.

Nakon deset etapa u ukupnom poretku kod automobilista vodi Španac, Carlos Sainz, koji ima 27 minuta i 31 sekundu prednosti nad Amerikancom, Markom Millerom.

Kod motociklista, također, u vodstvu je Španac, Marc Coma koji je praktički već osigurao pobjedu, jer njegova prednost nad drugoplasiranim Francuzom, Davidom Fretigneom, iznosi 1 sat, 24 minute i 50 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.