Paddon: Žao mi je zbog nesreće

Imao nesreću na početku relija u Monte Carlu

Paddon: Žao mi je zbog nesreće

E. Škorić
Teme:

Novozelandski vozač Hayden Paddon neslavno je krenuo Svjetsko prvenstvo u reliju u  Monte Carlu, pa je na samom otvaranju smrtno stradao 50-godišnji fotograf iz Španije.

Paddon je na prvom brzinskom ispitu izletio nakon što je naletio na komad leda na cesti, pa je udario u stijenu, sa koje je pao 50-godišnji muškarac, amaterski fotograf iz Španije. Vozač Hyundai i20 WRC bio je šokiran nakon što je saznao da je poginuo fotograf, a on je jasno povučen sa Svjetskog prvenstva, kao i njegov automobil.

Šteta na automobilu bila je površna i pod normalnim okolnostima vozač je mogao nastaviti dalje, ali je Hyundai odustao od nastavka takmičenja kada je u pitanju ovo vozilo.

"Kao znak poštovanja, odlučili smo da povučemo Haydenov autombil i suvozača Johna Kennarda ovog vikenda iz relija", kazao je Michel Nandan, šef Hyundaijevog tima.

"Pred kraj prve faze naletio sam na neki komad leda. Automobil je samo naglo krenuo u stranu. Nije bilo puno štete na automobilu, ali žao mi je zbog tima i nevjerovatno sam tužan zbog nesreće i moje misli su s porodicom i prijateljima osobe koja je nastradala", rekao je sam Paddon.

Thierry Neuville i Dani Sordo, koji se voze u drugom Hyunadijevom automobilu, nastavit će takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi