Paffet ili Scheider
Gary Paffett

Odluka pada na Hockenheimu

Paffet ili Scheider

M. Maksimović

Britanac Gary Paffett pobjednik je predposljednje utrke DTM prvenstva koja se vozila u Dijonu.Ovom pobjedom je Paffet došao na sedam bodova zaostatka za vodećim Timom Scheiderom što znači da ćemo novog prvaka dobiti na Hockenheimu 25.ovog mjeseca.

U Dijonu je po prvi put vožena utrka DTM serije, a protekla je u dominaciji Mercedesa, jer su prva tri mjesta zauzeli upravo vozači ovog proizvođača. Paffett je slavio u vremenu 1:04:38.472 ispred Paula Di Reste i Brune Spenglera. Dominaciju Mercedesa su komplitirali Jamie Green na četvrtom odnosno Ralf Schumacher na petom mjestu. Vodeći čovjek prvenstva, Timo Scheider utrku je završio kao šesti.   

Gary Paffett je u dosadašnjoj karijeri osvojio naslov prvaka u Britanskoj Formuli 3, zatim naslov njemačkoj Formuli 3 i na kraju 2005.godine okitio se prvim naslovom u DTM seriji. Timo Scheider je prisutan u DTM od 2000.godine, a svoj najbolji rezultat je ostvario prošle godine, kada je osvojio naslov najboljeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.