Paffet slavio u Zandvoortu
Garry Paffett

Vožena šesta utrka sezone u DTM-u

Paffet slavio u Zandvoortu

M. Maksimović

Britanac Gary Paffett je slavio u šestoj utrci DTM prvenstva koja se vozila na stazi Zandvoort. Prvak iz 2005.godine je sezonu otvorio pobjedom Hockenheimu, a nova je stigla četiri utrke kasnije.

Testni vozač McLarena, je slavio u vremenu 1:07:04.346 ispred zemljaka Paula Di Reste koji je bio sporiji četiri desetinke. Treće mjesto je na kraju pripalo aktuelnom prvaku, Timu Scheideru, inače vozači Audija. Paffett je pobjedom u Holandiji još jednom potvrdio dominaciju Mercedesa ove sezone u DTM prvenstvu.
Ova ekipa je u šest utrka ostvarila pet pobjeda, a pored Paffetta ove sezone su slavili još Bruno Spengler (dva puta), te Jamie Green (jednom). Dominaciju Mercedesa je za trenutak prekinuo Mattias Ekström koji je sa Audijem bio najbolji u Valenciji.Vodeći u ukupnom poretku Bruno Spengler utrku u Holandiji je završio na sedmom mjestu. Ralf Schumacher je bio deveti, David Coulthard 12.
Kanađanin Spengler je trenutno u vodstvo sa 44 boda, Paffett je drugi sa 35, dok je Di Resta treći sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.