Pastrana postavio rekord za najduži skok

U Subaru Imprezi STI

Pastrana postavio rekord za najduži skok

M. Skaka

Na novogodišnju noć, pred 75.000 gledalaca u Long Beachu, rally šampion Travis Pastrana preskočio je 82 metra i oborio svjetski rekord u najdužem skoku u rally autu.

Četverostruki rally prvak Amerike i devetostruki nosioc zlatne medalje sa X Gamesa probio je još jednu granicu i u svom Subaru Imrezi STI ušao u istoriju kao vozač sa najdužim skokom u rally autu.

“Bio sam veoma nervozan čitav dan, ali kada sam ušau u auto sve je konačno došlo na svoje mjesto.”, rekao je Pastrana. “Ovo je bilo definitivno mnogo uzbudljivije od svim mojih treninga, a kada sam sletio, u djeliću sekunde zabio sam se u zaštitnu ogradu. Sda mi je samo drago što auto i ja nismo završili u vodi. Kakav ulazak u 2010. godinu!”, dodao je on oduševljeno.

Pastrana je pionir u ekstremnim sportovima. Prvi je vozač koji je napravio dupli salto na motoru, skočio je iz aviona bez padobrana, a sada držo i zvanični rekord za najduži skok u autu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.